SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Cheerföreningen GC Troops
Välkommen till GC Troops!
Cheerföreningen GC Troops är en förening som har sin verksamhet på Pedagogen Park i Mölndal. Vårt mål är att växa och att ha en stor del aktiva som tränar i våra träningslag för att sedan utvecklas vidare in i våra tävlingslag.

GC Troops startade år 2003 och har genom åren deltagit i både nationella samt internationella tävlingar med många fina placeringar som resultat. Lagen som representerar föreningen kan variera mellan säsonger.

Cheerleading är en lagsport i ordets sanna bemärkelse. För att ett lag ska kunna träna och tävla krävs det givetvis ett stort engagemang och hög närvaro. Det är också en sport där mycket stor omsorg läggs på säkerhet, vilket gör att regelverk inför träning och tävling är omfattande. Cheerleading är sedan 2019 en egen idrott i Riksidrottsförbundet och föreningens grund är att våra lag under säsongen ska träna för att kunna delta vid tävlingar.
Dags för digital bedömning
2021-03-08 23:23

Söndagen den 18 april är det dags för inspelning till den digitala bedömningen som anordnas av Svenska Cheerleadingförbundet. Det kommer ge våra tävlingslag möjligheten att få feedback från domare på våra program. Vi ser fram emot detta och de aktiva kommer genomför inspelningen på sina ordinarie träningstider, men vi har för avsikt att göra det lite extra festligt denna dag.  

Äntligen uppstart av träningen!
2021-01-23 16:00

Vi har nu fått besked om att vi äntligen får lov att börja träna igen. Första träningen sker onsdag 27 januari.


Detta gäller barn födda 2005 och senare. Vi vill förtydliga att träning för aktiva födda 2004 och tidigare fortfarande bara får bedrivas utomhus och i mindre grupper om max åtta personer.


Fram till sportlovet vecka 7 så kommer lagen att träna på sina ordinarie träningar, bortsett från Generals, Majors och Marines som endast tränar torsdagar och söndagar. Måndagsträningen ställs alltså in.


Föreningens bedömning är att vi kommer kunna träna med fulla lag utifrån pandemilagens krav på minst 10 kvm per person, men vi kommer givetvis att följa Mölndals kommuns bedömning.


Anpassning av träning kommer att ske, både utifrån att våra aktiva faktiskt inte tränat på över en månad men främst för att vi ur smitthänseende är nya kontakter för varandra. Därför kommer tränarna att succesivt bygga upp träningarna. Cheerleadingförbundet tillåter fortsatt momentet bygg/stunt med vissa begräsningar, men lagen kommer börja bygga först om ett par veckor.


Vi tycker såklart det är fantastiskt roligt att inomhusträningen för en stor del av föreningen kan komma igång igen, men vi måste också påminna om att vi under dessa förutsättningar fortfarande måste hjälpas åt att hålla risken för smittspridning nere. Särskilt viktigt är detta nu när våra barn och ungdomar inte har setts på över en månad. Tänk därför på att:

 • Vid minsta symptom - kom inte till träningen
 • Om någon i din familj eller omgivning har bekräftad Covid-19 - följ allmänna smittskyddsrestriktioner
 • Om minsta tveksamhet om ovan - stanna hellre hemma än att chansa
 • Det är endast tillåtet att vistas i någon del av hallen under lagets faktiska träning.
 • Vid start/avslut på träningen, håll avstånd till andra in/utpasserande lag
 • Tvätta händerna, använd handsprit och genomför träningen på ett ansvarsfullt sätt. 
 • Prata gärna med era barn om att låta bli att kramas. Vi vet att barnen är glada att ses igen men det är bra om vi kan undvika kramar
 • Som förälder vill vi att ni lämnar era barn utanför hallen. För er som är nya i föreningen går det självklart bra att följa med in de första gångerna. 


Har ni frågor om träningstider, restriktioner eller annat är ni varmt välkomna att kontakta styrelsen på info@gctroops.com eller era respektive tränare. 

Ta hand om varandra!

Vänliga hälsningar!
Styrelsen GC Troops

Terminsstart VT-21
2020-12-19 16:48

Vi fick sent på fredag kväll besked om att Mölndals kommun stänger idrottsanläggningar från 18/12 t.o.m. söndag den 24/1.


Detta påverkar vår träningshall Pedagogen och vi har inte möjlighet att bedriva verksamhet i hallen under perioden. 


Vi kommer att ha möte med våra tränare efter jul och nyår och tillsammans med dem se till hur vi kan behålla gnistan i våra lag och planera för uppstart.  


I början av året återkommer vi med mer detaljerad information om träningsstart med mera.


På nytt önskar vi er en riktigt God jul och Gott nytt år!


Styrelsen GC Troops
GC Troops Christmas Countdown Challenge
2020-11-30 16:30
I år är inget vanligt år, så istället för julavslutning kör vi Christmas Countdown i våra lag. Varje vecka fram till jul kör vi en ny överraskning. Följ oss på Instagram och kontot gctroops och se Christmas Challenge där våra lag skapade var sin juldans i första Christmas Countdown. Tack alla aktiva och tränare för härlig energi och fina danser!  


Uppdaterade riktlinjer gällande Corona-viruset
2020-10-29 18:26
Nya riktlinjer från FHM för Västra Götalands Region - vad innebär det för cheerleading som sport och för GC Troops som förening?


Som ni alla vet, så skärptes restriktionerna från Folkhälsomyndigheten och smittskyddet i Västra Götaland den 29 oktober på grund av ökad smitta. I nuläget gäller detta beslut till och med den 19 november. Observera att beslutet kan komma att förlängas och/eller skärpas ytterligare. För oss i GC Troops är det högsta prioritet att kunna fortsätta bedriva träning på ett tryggt och säkert sätt. Vi kommer tillsammans med våra tränare planera och anpassa verksamheten för varje lag så att det kan genomföras utifrån de nya riktlinjerna samtidigt som det ska vara roligt och utvecklande.


Delat ansvar mellan föräldrar och förening
Myndigheternas restriktioner utgår mycket från det egna ansvaret. Då majoriteten av våra aktiva är under 18 år så har du som målsman ansvar för att informera hemma kring våra rutiner och vikten av att följa dessa rekommendationer. Som förening tar vi ansvar för att vår verksamhet och träning anpassas utifrån gällande rekommendationer samt skapar förutsättningar för information, avstånd och hygien. Vi behöver arbeta tillsammans för att så snart som möjligt kunna återgå till normal träning.


Aktiva födda 2004 eller tidigare
För aktiva födda 2004 eller tidigare gäller tyvärr inställda träningar så länge nuvarande restriktioner gäller. Mer information kommer från tränarna till dem det berör.


Aktiva födda 2005 eller senare får fortsätta träna men utifrån de nya restriktionerna
Precis som tidigare gäller att aktiva ska stanna hemma vid minsta symptom, se information och checklista för Medicinsk egenkontroll. 


Resor till- och från träning

Resor sker företrädesvis genom egen bil med endast familjemedlemmar i varje fordon. Resor med kollektivtrafik ska undvikas i möjligaste mån.


God handhygien
Vi har goda förutsättningar att, trots skärpta restriktioner, kunna bedriva träning på Pedagogen Park. Vi har stora utrymmen och god tillgång till handtvätt. Vi kommer även att säkerställa att det finns handsprit tillgängligt för alla lag vid start och slut av träning. Vid träning:


 • Hålla avstånd på väg in och ut ifrån träning genom att använda trapporna i båda ändarna av hallen
 • Hålla avstånd och undvik närkontakt/trängsel vid vattenpauser och toalettbesök
 • Ingen bygg/stuntträning eller pyramider är tillåtet just nu


Stunt träning på måndagar för Majors och Marines
Dessa träningar ställs in då syftet är att träna på stunt och bygg vilket vi nuläget inte får göra.


Om aktiv/tränare är konstaterat smittad
Informera omgående styrelsen via info@gctroops.com. Detta för att vi ska kunna kontakta övriga i laget samt att vi som förening har skyldighet att rapportera om vi har smitta till Svenska Cheerleading Förbundet och Riksidrottsförbundet. Meddela även i möjligaste mån vem eller vilka som befunnit sig i närheten av den som uppvisat symtom.


Har ni frågor och funderingar, tveka i så fall inte att höra av er till oss i styrelsen via info@gctroops.com. Vi håller i och håller ut och ska se till att göra det bästa av situationen så att våra barn och ungdomar kan fortsätta träna cheerleading!

Vänliga hälsningar,
Styrelsen GC Troops


Medicinsk egenkontroll

Den medicinska egenkontrollen säkerställs genom att besvara nedanstående frågor. Om någon av frågorna nedan besvaras med ett Ja, eller om man har en onormalt förhöjd kroppstemperatur (mot vad man normalt brukar ha), ska man per omgående isolera sig.

 • Normal kroppstemperatur: Ja/Nej
 • Halsont: Ja/Nej
 • Snuva: Ja/Nej
 • Hosta: Ja/Nej
 • Huvudvärk: Ja/Nej
 • Illamående: Ja/Nej
 • Diarré: Ja/Nej
 • Muskelvärk: (*)  Ja/Nej
 • Andra symtom: Ja/Nej
 • Uppvisar någon annan närstående ovanstående symtom? Ja/Nej

 (*) Avser ej träningsvärk eller tidigare skada


Kalender
13 mars: DM Södra (inställt)
18 april: Inspelning till digital bedömning
11-12 september: RM/SM
Följ våra sociala medier!
Nyheter från våra grupper
Det finns inga nyheter..
 
Våra samarbetspartners