SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Cheerföreningen GC Troops
Välkommen till GC Troops!
Cheerföreningen GC Troops är en förening som har sin verksamhet på Pedagogen Park i Mölndal. Vårt mål är att växa och att ha en stor del aktiva som tränar i våra träningslag för att sedan utvecklas vidare in i våra tävlingslag.

GC Troops startade år 2003 och har genom åren deltagit i både nationella samt internationella tävlingar med många fina placeringar som resultat. Lagen som representerar föreningen kan variera mellan säsonger.

Cheerleading är en lagsport i ordets sanna bemärkelse. För att ett lag ska kunna träna och tävla krävs det givetvis ett stort engagemang och hög närvaro. Det är också en sport där mycket stor omsorg läggs på säkerhet, vilket gör att regelverk inför träning och tävling är omfattande. Cheerleading är sedan 2019 en egen idrott i Riksidrottsförbundet och föreningens grund är att våra lag under säsongen ska träna för att kunna delta vid tävlingar.
Snart dags för sommarlov
2021-06-02 23:21

På söndag den 13 juni har vi tillgång till hallen för sista gången innan sommaren. Pga rådande restriktioner kommer vi inte ha någon sommaravslutning med uppvisning, men vill tacka alla aktiva och tränare för den entusiasm och energi ni tar med och visar i hallen varje vecka. 

 

I början på juli kommer vi börja skicka ut erbjudanden om plats i våra träningslag till kölistan, samt göra justeringar i våra träningslag.

 

Nu lägger vi en annorlunda säsong bakom oss. Trots restriktioner har vi haft mycket roligt tillsammans med vår adventskalener och digitala bedömning som höjdpunkter. Nu ser vi fram emot säsongen 21/22 som vi redan har smygstartat i våra tävlingslag.

 

 

Vill du bli tränare?
2021-04-11 18:37

Är du 15 år (född 2006) eller äldre, vill bli coach och brinner för cheerleading? Vi söker nu fler engagerade tränare för säsongen 2021/2022 för att komplettera vår tränarkår.

 

Hör av dig till oss med din intresseanmälan genom att fylla i följande formulär: Ansökan tränare.

 

Vi ser fram emot din ansökan!

Äntligen uppstart av träningen!
2021-01-23 16:00

Vi har nu fått besked om att vi äntligen får lov att börja träna igen. Första träningen sker onsdag 27 januari.


Detta gäller barn födda 2005 och senare. Vi vill förtydliga att träning för aktiva födda 2004 och tidigare fortfarande bara får bedrivas utomhus och i mindre grupper om max åtta personer.


Fram till sportlovet vecka 7 så kommer lagen att träna på sina ordinarie träningar, bortsett från Generals, Majors och Marines som endast tränar torsdagar och söndagar. Måndagsträningen ställs alltså in.


Föreningens bedömning är att vi kommer kunna träna med fulla lag utifrån pandemilagens krav på minst 10 kvm per person, men vi kommer givetvis att följa Mölndals kommuns bedömning.


Anpassning av träning kommer att ske, både utifrån att våra aktiva faktiskt inte tränat på över en månad men främst för att vi ur smitthänseende är nya kontakter för varandra. Därför kommer tränarna att succesivt bygga upp träningarna. Cheerleadingförbundet tillåter fortsatt momentet bygg/stunt med vissa begräsningar, men lagen kommer börja bygga först om ett par veckor.


Vi tycker såklart det är fantastiskt roligt att inomhusträningen för en stor del av föreningen kan komma igång igen, men vi måste också påminna om att vi under dessa förutsättningar fortfarande måste hjälpas åt att hålla risken för smittspridning nere. Särskilt viktigt är detta nu när våra barn och ungdomar inte har setts på över en månad. Tänk därför på att:

  • Vid minsta symptom - kom inte till träningen
  • Om någon i din familj eller omgivning har bekräftad Covid-19 - följ allmänna smittskyddsrestriktioner
  • Om minsta tveksamhet om ovan - stanna hellre hemma än att chansa
  • Det är endast tillåtet att vistas i någon del av hallen under lagets faktiska träning.
  • Vid start/avslut på träningen, håll avstånd till andra in/utpasserande lag
  • Tvätta händerna, använd handsprit och genomför träningen på ett ansvarsfullt sätt. 
  • Prata gärna med era barn om att låta bli att kramas. Vi vet att barnen är glada att ses igen men det är bra om vi kan undvika kramar
  • Som förälder vill vi att ni lämnar era barn utanför hallen. För er som är nya i föreningen går det självklart bra att följa med in de första gångerna. 


Har ni frågor om träningstider, restriktioner eller annat är ni varmt välkomna att kontakta styrelsen på info@gctroops.com eller era respektive tränare. 

Ta hand om varandra!

Vänliga hälsningar!
Styrelsen GC Troops

Terminsstart VT-21
2020-12-19 16:48

Vi fick sent på fredag kväll besked om att Mölndals kommun stänger idrottsanläggningar från 18/12 t.o.m. söndag den 24/1.


Detta påverkar vår träningshall Pedagogen och vi har inte möjlighet att bedriva verksamhet i hallen under perioden. 


Vi kommer att ha möte med våra tränare efter jul och nyår och tillsammans med dem se till hur vi kan behålla gnistan i våra lag och planera för uppstart.  


I början av året återkommer vi med mer detaljerad information om träningsstart med mera.


På nytt önskar vi er en riktigt God jul och Gott nytt år!


Styrelsen GC Troops
GC Troops Christmas Countdown Challenge
2020-11-30 16:30
I år är inget vanligt år, så istället för julavslutning kör vi Christmas Countdown i våra lag. Varje vecka fram till jul kör vi en ny överraskning. Följ oss på Instagram och kontot gctroops och se Christmas Challenge där våra lag skapade var sin juldans i första Christmas Countdown. Tack alla aktiva och tränare för härlig energi och fina danser!  


Kalender
13 juni: Vårterminens sista träning
11-12 september: RM/SM
Nyheter från våra grupper
Det finns inga nyheter..
 
Våra samarbetspartners